2015. július 2., csütörtök

Aki fenttartja az egek erősségeit.

Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat.
 
Nem olyan szó, sem olyan beszéd, amelynek hangja nem hallható:
Szózatuk kihat az egész földre, és a világ végére az ő mondásuk....
Zsolt 19,2.4-5
 
 
Párizs város tanácsa 1793.október 17-én kiadott dekrétumban kijelentette,hogy Istent megfosztotta uralmától.Megtiltották a Bibliák árusítását és a keresztény eredetű szólások ,szójárások használatát.Minden keresztyén jelképet el kellett távolítani a templomokról és a temetőkről .A hagyomány szerint egy idős ember azt mondta ezzel kapcsolatban."Azért a csillagokat továbbra is az égen kell hagyniuk".
A mai korunkban már biztosan nem jellemzőek az ilyen kényszer rendeletek.De ha a bibliáról és a keresztyén hitről van szó ,sok ember van a mi egykor keresztény országunkban is ,akik saját életükből ,törölték Istent.Ma a csillagos ég láttán ,egy derült ,fagyos éjszakán alig valaki gondol a Teremtőre ,aki a csillagok útját kijelölte .Az ember kikutatta a természeti törvényeket ,amelyek szerint a világmindenség működik.Isten aki ezeket a törvényeket fenntartja ,a legtöbb embernek fölöslegesnek tűnik.
Ezért hangzik ,sokaknak idegenül , a zsoltáríró kijelentése a 19 zsoltárban.Úgy tűnik ,hogy a modern ember tudatosan becsukta a ,"belső fülét" Isten beszéde előtt.Aki már nem veszi észre Isten "örök erejét" az alkotásaiban,az ezt nyilvánvalóan tudatos döntés alapján teszi.A kérdés az :akarod-e fölismerni Őt? Aki akarja ,annak Ő kijelenti magát,nemcsak  a teremtésben ,hanem a bibliában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...