2015. július 21., kedd

Valódi szabadságot csak Isten adhat

És menének Jézushoz, és láták, hogy az ördöngős ott ül, fel van öltözködve és eszénél van, az, akiben a légió volt; és megfélemlének.
(Márk 5,15)
 
 
Itt egy nagyszámú démontól megszállott emberről van szó.A sírokban és a vadonban tartózkodott,másokat és önmaga épségét is veszélyeztetve .Nem lehetett megfékezni ,és mindenki rettegett tőle.Lám ,hová juthat az ember, a sötétség hatalmainak befolyása alatt! Mikor ez a férfi Jézussal isten Fiával találkozott,Ő bebizonyította,hogy mindenek felett Úr ,még a démoni hatalmak fölött is.Teljesen megváltozva ült a beteg az Úr Jézus lábánál.Micsoda szenzáció volt ez az egész környék számára ! Igen: "Azért jelent5 meg az Isten Fia ,hogy ördög munkáit lerontsa "(János 3,8) 
Ennek a tanúi lehetünk itt.
De további jelentősége is van ennek az eseménynek .Azt is  mutatja ,hogy az Isten nélkül élő ember a Sátán hatalmában él .Nek kell a démoni vagy sátáni hatalmak közvetlen befolyására gondolnunk,bár korunkban már lehetetlen nem észrevenni ilyen jelenségeket is.Isten nélkül az ember oda van láncolva,saját akaratához ,ez minden gonosz tettre képessé teszi ,a bűneihez és ha odáig eljut ,az alkoholhoz,és a kábítószerhez.Ezek elpusztítják.
Aki önerejéből próbál megszabadulni ,csődöt mond.A mai Ige azonban megmutatja,hogy az Úr Jézussal való találkozás teljes szabadulást hoz,még akkor is ha mi személyesen nem találkozunk vele úgy mint akkor az ördöngős.Isten Fia valóban megszabadít (János 8,36) Értelmet ad az életnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...