2015. július 14., kedd

Az Úrvacsora célja

Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.(Monda Jézus) Máté 26,28 



Sok keresztény ember kegyelmi eszköznek tekinti az Úrvacsorát Azt hiszik ,hogy evés és ivás bizonyos isteni kegyelmet közöl velük.A bűnök bocsánatát kapcsolatba hozzák az Úrvacsora elfogyasztásával.
Mit mond azonban erről az Újszövetség? Az Úrvacsora szereztetésénél Krisztus nem azt mondta ,hogy a vacsora vétele bűnbocsánatot fog közölni,hanem a fizikai evés ivás célját ezekkel a szavakkal határozta meg : Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre,valamennyiszer eszitek és isszátok ...
A megbocsátásról is beszél az Úr ,de egészen más értelemben "Ez az én vérem ,a szövetségnek vére ,amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára "Krisztus vérének tehát ki kellett ontatnia a bűnök bocsánatára,hogy elvégezze a szükséges engesztelést Isten előtt.Ellenben a kenyeret és a bort ,amelyek képletesen az Úr testét és vérét jelentik ,és az Ő halálát jelképezik ,a Megváltó és az Ő műve emlékezetére kellene magunkhoz vennünk.
Tehát ezt a két dolgot ,a vér kiontását a bűnök bocsánatára és az Úrvacsorában való részvételt gondosan meg kell különböztetnünk egymástól .Az Úrvacsorája csak azok számára rendeltetett,akik már tudatában vannak bűneik bocsánatának,és ezért imádattal és hálával akarnak az Úr elé járulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...