2015. július 31., péntek

Jöjj amíg süt a nap! 1

Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, ami ültettetett.
Prédikátor 3,1-2 
 
 Egy Wiliams nevű 25 év körüli fiatalember néhány évvel ezelőtt saját szakállára veszélyes útra indult a Hay River ,egy Canadai folyó vidékén. Vállalkozása tragédiával végződött ,és később a Canadai hegyi vadászok bukkantak rá a holttestére egy magányos kunyhóban,Long Rapids közelében.Lesoványodva keze egy levélen nyugodott ,amelyet az utolsó órákban ,már teljesen legyengült állapotban írt édesanyjának.Mellette feküdt egy serpenyő,amelyet szemmel láthatóan a térdére borított és alátétként használt ,amikor írta a levelet.A megrázó sorok így hangzanak.
"Süt a nap édesanyám ,és mégis nagyon fázom.Egy kicsit még tudok járni,de majdhogynem ez minden.Már nincs bennem semmi erő,mert már rég nem ettem semmit.Negyven napja nem találkoztam emberi lélekkel.Van ugyan nálam néhány újság ,de a beszámolók annyira semmit mondók.A kártyám is megvan még ,de magányomban már nem jelent semmit .Egyedül az a kéréds kínoz,vajon Isten meg bocsájtja-e a bűneimet?
Milyen megrendítő-fogyó erő ,kilátástalanság,félelem és magány!El lehet képzelni ennél vigasztalanabb helyzetet? A fiatalember tudatában volt annak,hogy nemsokára el kell hagynia ezt a világot,és rá döbbent ,hogy olyan kérdésekkel lesz dolga ,amelyekkel szemben a világ leghatalmasabb embere is tehetetlen.Folyt köve..
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...