2015. július 24., péntek

Az ember aki őhozzá kiáltott.

És amikor meghallá, hogy ez a Názáreti Jézus, kezde kiáltani, mondván: Jézus, Dávidnak Fia, könyörülj rajtam!(Márk 10,47)




Az Úr Jézus annak idején elhagyta Jerikót ,hogy felkeresse Jeruzsálembe menjen.Az út szélén ült Bartimeus ,a vak koldus.Meghallotta ,hogy Jézus ott megy el.Ez volt életének a várva várt lehetősége.Elkezdett hangosan kiáltani Őhozzá.Magukat sokra tartó ,vallásos emberek úgy vélték ,hogy Krisztus nem az ilyen emberekért jött.El akarták hallgattatni.De nem lehetett!
Azt mondja a Szentírás "Hívd Őt ,amíg közel van ".Bartimeus annál inkább kiáltozott.Talán szégyellnie kellett volna magát az emberek előtt,mert kegyelemre és irgalomra szorult? Semmi esetre sem!A körülötte lévő még oly értelmes emberek közül -akár gúnyolódtak,akár kegyesek voltak- egyetlenegy sem tudott rajta segíteni .Erre egyedül Krisztusnak volt hatalma.Ő megkönyörült Bartimeuson és csodálatos módon segített rajta. Még soha senki nem fordult hiába az Úr Jézushoz kegyelemért .Megtetted már te is ezt a lépést? Vagy talán félsz a gúnyolódóktól és az álszentektől? Ezek közül senki sem tud téged megváltani.Neked pedig megváltóra van szükséged.Tégy úgy ,mint Bartimeus :ne engedd ,hogy bármi és visszatartson !Az Úr Jézus vár rád: Bízzál ! Kelj fel! Ő hív téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...