2013. március 29., péntek

Folytatás ...

 A BÖJT ÉS IMA IDEJE
  
  Most, és az idő végéig Isten népe egyre komolyabb, éberebb lesz, nem saját, hanem Vezetője bölcsességében bízik. Böjt- és imanapokat állapítanak meg. Nem, várható, hogy teljesen tartózkodjanak a tápláléktól, de a legegyszerűbb ételeket fogják fogyasztani.
     Az igazi böjt, amelyet mindenkinek ajánlanak, az az mindenféle izgató ételektől való tartózkodás, és az egészséges, egyszerű ételek megfelelő fogyasztása, melyeket Isten bőségesen előre elkészített. Keveset kell arra gondolniuk, hogy mit egyenek és igyanak a föld ételeiből, sokkal inkább tekintettel kell lenniük a mennyei ételre, amely hangsúlyt és életerőt ad a vallásos gyakorlatnak.
    A jámborság nem vesztette el teljesen erejét. Abban az időben, amikor az egyház veszedelme, elnyomása a legnagyobb, a világosságban álló maradék sóhajtozni és kiáltani fog a földön elkövetett utálatosságok miatt. Még komolyabban imádkoznak az egyházért, mert tagjai a világ szerint cselekednek.
  
  TELJES BIZALOM ISTENBEN
  
  A megszenteletlen munkások miatt a dolgok olykor rosszul mennek. Sírhatsz mások helytelen irányának eredményei felett, de ne aggódj. A munka az áldott Mester felügyelete alatt áll. Ő csak azt kéri, hogy a munkások jöjjenek hozzá eligazításért és engedelmeskedjenek vezetésének. A munka minden ágát - gyülekezeteinket, a missziót, a szombatiskolát, az intézményeket - szívén viseli. Miért aggódnál? Ama erős vágyat, hogy az egyházat élettel átitatva lássuk, Istenbe vetett teljes bizalommal kell egyesíteni...
    Senki se engedje túlságosan igénybe venni Isten adta erőit az Úr munkájának gyorsabb előrehaladásának erőltetésére. Emberi erő nem siettetheti a munkát; ennek egyesülnie kell a menny értelmi erőivel... Habár minden munkás most a legnehezebb terhet hordozza, ezeket félre kell tenni, Isten műve előre fog haladni.
  
  CSALÁDI ÁHÍTAT
  
  Este és reggel gyermekeiddel egyesülj Isten imádásában, az Ige olvasásában és dicsérete éneklésében. Tanítsd nekik, hogy felmondják Isten törvényét.
    A családi áhítat időszaka rövid és lelki legyen! Ne engedd, hogy gyermekeid vagy családod bármely tagja féljen attól unalmassága vagy érdeklődés hiánya miatt. Ha hosszú fejezetet olvasol és magyarázod, ha hosszú imát mondasz, ez a drága szolgálat fárasztóvá lesz és örülnek, ha vége van. ...
  Az apa válogasson az Igéből érdekes és könnyen érhető részeket; néhány vers elegendő a tanításra, melyet tanulni és gyakorolni lehet egész napon át. Kérdéseket, néhány komoly, érdekes megjegyzést lehet tenni, vagy rövid, oda illő történetet lehet mondani példaként. Végül néhány verset lehet énekelni és rövid, tárgyhoz illő ima zárja be az áhítatot. Aki imádkozik, ne imádkozzon mindenért, de mondja el a szükségletet egyszerű szavakkal és hálával dicsérje Istent!
  
  TARTÓZKODÁS A VILÁGGAL VALÓ EGYESÜLÉSTŐL
  
  [Idézi Jel 18:1-3. ] Míg ez az üzenet hangzik, míg az igazság hirdetése elkülönítő munkáját végzi, nekünk, mint Isten hűséges őrszemeinek, érzékelnünk kell helyünket! Ne legyünk szövetségben a világiassággal, ne itatódjunk át lelkületükkel, ne váljék lelki ítélőképességünk zavarttá, és azokat, akik az igazsággal rendelkeznek és az Úr üzenetét hordozzák, ne nézzük az állítólagos keresztény egyházak szemszögéből!
    Ugyanakkor ne legyünk olyanok, mint a farizeusok, távol tartva magunkat azoktól
    Azok, akik vigyáznak és várják krisztus megjelenését a menny felhőiben, nem vegyülnek csupán saját szórakozásukért a világ társadalmi és összejöveteli örömeibe.
    Szerződésekkel, társas kapcsolatokkal vagy üzleti társaságokban olyanokhoz kötni magunkat, akik nem hitünket vallják, az nem Isten szerinti.
     Egyesülnünk kell másokkal amennyire lehetséges, de elveinket ne áldozzuk fel! Ez nem jelenti, hogy páholyukba üljünk és társaságukhoz kapcsolódjunk, de tudassuk, őszintén rokonszenvezünk velük a mértékletességi kérdésben
  
  SZÓRAKOZÁS, AMIT KRISZTUS JÓVÁHAGY
  
  A keresztény előjoga és kötelessége a lelki felüdülés és testi erősítés keresése ártatlan szórakozás által abból a célból, hogy fizikai és szellemi erejét Isten dicsőségére használja.
    A keresztény a boldogság sok forrásával rendelkezik, és csalhatatlan pontossággal elmondhatja, mely örömök törvényesek és igazak. Örülhetnek az olyan szórakozásoknak, amelyek nem károsítják az értelmet, és nem alacsonyítják le a lelket, amelyek nem okoznak csalódást, és nem hagynak rossz befolyást, elpusztítva az önbecsülést, és nem akadályozzák a hasznosságot. Ha a szórakozásba magunkkal vihetjük Jézust és megtartható az imádkozás lelkülete, akkor tökéletes biztonságban vagyunk.
    Összejöveteleinket úgy kell vezetni és mi is úgy viselkedjünk, hogy amikor visszatérünk otthonunkba, lelkiismeretünk ne vádolhasson azzal, hogy istent és embert megbántottunk; legyünk annak tudatában, hogy nem sértettük, vagy nem sebeztük meg azokat, akikkel kapcsolatban voltunk, és nem gyakoroltunk rájuk káros befolyást...
    Bármilyen szórakozás, amelyre hitben Isten áldását kérheted, nem lesz veszélyes. De bármely szórakozás, amely képtelenné teszi a titkos imát, az ima oltárán az odaszentelést vagy az ima-összejöveteleken való részvételt, az nemcsak nem biztonságos, hanem veszélyes.
  
  ZENE, AMELY FELEMEL
  
  Hajdanában Izrael gyermekei a pusztán át vándoroltak, és útjukat szent énekek dallamával vidították fel. Isten ma is megparancsolja gyermekeinek, hogy énekekkel örvendeztessék meg zarándokéletüket. Az Úr Igéjének szavait a legjobban énekek által rögzíthetjük meg emlékezetünkben. Az ilyen énekeknek csodálatos hatalmuk van, mert megzabolázzák nyers, neveletlen természetünket, felüdítik gondolatainkat, felébresztik rokonszenvünket, előmozdítják cselekedeteink összhangját, és száműzik a homályt, bánatot, balsejtelmet, amelyek megsemmisítik bátorságunkat és elgyengítik erőfeszítéseinket.
     A zene a mennyei hajlékokban folyó istentiszteletnek egy részét alkotja. Törekednünk kell azért arra, hogy dicsénekeinkben, amennyire csak lehet, megközelítsük a mennyei karok harmóniáját... Mert az ének éppen úgy szerves része az istentiszteletnek, mint az ima. .
  
  TV ÉS SZÍNHÁZ
  
  A kedvtelés számára a legveszélyesebb eszközök egyike a színház. Ahelyett, hogy az erkölcs és az erény iskolája lenne, ahogy azt oly gyakran igénylik, az erkölcstelenség melegágya. Gonosz szokásokat és bűnös hajlamokat erősítenek és rögzítenek e szórakozások. Sekélyes énekek, buja mozdulatok, kifejezések és magaviseletek rontják a képzeletet és lealacsonyítják az erkölcsöt.
     Minden fiatal, aki megrögzötten hallgatja az ilyen előadásokat, alapjaiban megromlik. Földünkön nincs hatalmasabb befolyás a képzelet mérgezésére, a vallásos benyomások rombolására és a nyugodt örömök ízének, az élet józan valóságának tompítására, mint a színházi szórakozás. E jelenetek iránti szeretet növekszik minden alkalommal, mint a részegítő ital utáni vágy erősödik annak fogyasztásával.
     Isten áldása nem hívható segítségül a színházban vagy táncban eltöltött időre. Egyetlen keresztény sem kívánna a halállal találkozni ilyen helyen. Senki sem kívánna ott találtatni, amikor Krisztus eljön.
    Az egyetlen biztos szórakozás az, amely nem száműzi a komoly és vallásos gondolatokat. A szórakozás egyetlen biztos helye az, ahová Jézust magunkkal vihetjük.
  
  ÖLTÖZKÖDÉS ÉS DÍSZÍTÉS
  
  Nem szükséges az öltözködés kérdését vallásod fő pontjává tenni. Van értékesebb, amiről beszélj. Szólj Krisztusról, a megtért szívről! Mindaz el fog maradni, ami nincs összhangban Isten Szavával.
    Ha keresztények vagyunk, Krisztus követjük még akkor is, ha az út, amelyen haladnunk kell, keresztezi természetes hajlamainkat. Nem használ, ha azt mondják, ne viselj ezt vagy azt. Ha a hiábavaló dolog szeretete van szívedben a díszítéseknek levétele csak olyan lesz, mint egy fa lombozatának levágása. A természetes szív hajlamai megint előjönnének. Legyen saját lelkiismereted!
    Kérem népünket, járjon gondosan és körültekintően Isten előtt! Kövesd az öltözködés szokásait, amennyire azok az egészség alapelveihez alkalmazkodnak. Testvérnőink öltözködjenek egyszerűen, jó, tartós anyagból legyen ruházatuk, koruknak megfelelő, és ne engedjék, hogy az öltözködés kérdése kösse le elméjüket! Testvérnőink öltözködjenek egyszerűen! Öltözködjenek szerény ruhába szemérmetességgel, és mértékletességgel.
     Add a világnak Isten kegyelme belső díszítésének élő példáját! 
    A külső megjelenés a szív mutatója.
  
  KÖNYVKIADÁS SZÜKSÉGESSÉGE
  
  Könyveiket kell kiadni a legegyszerűbb, legvilágosabb nyelven írva, megmagyarázva az alapvető érdeklődés tárgyát, ismertté téve a dolgokat, melyek e világra jönnek.
     Az első és második angyal üzenete 1843-ban és 18444-ben adatott. Mi most a harmadik angyal üzenete idejében vagyunk. Mindhárom üzenetet hirdetni kell!... Ezeket meg kell ismertetni a világgal könyvekben, előadásokban , megmutatva a prófécia történeti vonalában a múlt és a jövőbeni dolgokat.
    Egyszerű igazságot kell szólni röpiratokban és ezeket őszi levelekként kell szétszórni!
    A pátriárkák és próféták; Dániel és a Jelenések; A nagy küzdelem soha nem volt olyan szükséges kiadvány, mint most. Ezeket széles körben kell terjeszteni, mert az igazságok, amiket hangsúlyoznak, sok vak szemet nyitnak meg.
     Míg a vizsgálati idő tart, alkalmuk van az eladóknak a munkára.
  
  IRATAINKBAN NE LEGYEN ÉLES TÁMADÁS!
  
  Ne engedjük meg az íróknak, hogy rosszindulatú támadást és célzást tegyenek, amely biztos kárt tesz, elzárja az utat és akadályozza munkánk végzését, amit meg kell tennünk annak érdekében, hogy elérjünk minden osztályt, beleértve a katolikusokat is. Az a dolgunk, hogy szeretettel szóljuk az igazságot, és ne keverjük az igazságba a természetes szív megszentségtelenített elemeit, és ne szóljunk azzal a lelkülettel,
    mellyel ellenségeink rendelkeznek!... nem kell nyers és éles szavakat használnunk. Tartsd távol azokat minden írott cikkben és hagyd ki azokat minden címből! Engedd, hogy isten szava végezze a metszést, a dorgálást; engedd a véges embereket elrejtőzni és megmaradni jézus Krisztusban!
     Ki kell gyomlálnunk írásainkból és beszédeinkből minden félreérthető kifejezést, amelyeket ha kiragadnak, azok látszólag ellentmondanak a törvénynek és a rendnek! Mindent gondosan meg kell fontolni, nehogy a leírt dolgok országunkkal és törvényeivel szembeni hűtlenség látszatát keltsék!
     A kereszténység nem ökölvívói vádaskodásban és ítélkezésekben nyilvánul meg.
  
  ÓVAKODJ A FELESLEGES VITÁKTÓL!
  
  Isten nem mellkőzte népét és nem választott egy-egy magányos férfit itt és amott, mint egyedül méltókat, hogy megbízza őket igazságával. Ő nem ad egy embernek új világosságot a testület megalapozott hite ellenére. Minden reformban felléptek emberek ezzel az igénnyel élve... Ne legyen senki se magabízó, mintha Isten neki sajátos világosságot adott volna testvérei felett!...
  Valaki elfogad néhány új és sajátos eszmét, mely látszólag nem ütközik az igazsággal. ...Addig beszél arról, míg úgy tűnik neki, hogy az szépséggel és fontossággal van felruházva. Sátánnak hatalma van, hogy ezt a hamis látszatot adja. Végül ez lesz a mindent lekötő téma, az egyetlen nagy pont, amely köré minden összpontosul és az igazság gyökerestől ki van tépve a szívből...
  Figyelmeztetlek, óvakodj a felesleges vitáktól, amelyeknek célja eltéríteni az elmét az igazságtól. A tévelygés sohasem ártalmatlan, az sohasem szentel meg, az mindig zavart és nézeteltérést okoz.
  
  HANGSÚLYOZD AZ EGYSÉGET ÉS NE A KÜLÖNBÖZŐSÉGET!
  
  Ezer kísértés van álruhában előkészítve azoknak, akik az igazság fényével rendelkeznek. Az egyetlen biztonság valamennyiünk részére ez: nincs új tantétel, nincs új írásmagyarázat anélkül, hogy azokat ne terjesztenék előbb a tapasztalt testvérek elé. Helyezd eléjük alázatos, tanulékony lélekkel, komoly imával, és ha ők nem látnak világosságot abban, bízzad az ő ítéletükre, mert "a tanácsosok sokaságában van az erő"...
  Férfiak és asszonyok lépnek fel azt állítva, hogy új világosságuk, vagy új kinyilatkoztatásuk van, melynek célja, a régi alapokba vetett hit megzavarása. Tantételeik nem akarják eltűrni Isten szavának vizsgálatát, mégis rászedik a lelkeket, hamis híreket terjesztenek, és néhányat kelepcébe ejtenek... Nem lehetünk eléggé éberek a tévelygés minden formájával szemben, mert Sátán állandóan keresi, hogy az embereket az igazságtól elvonja!
     Lényeges, hogy látható legyen egységünk: nem azért, hogy megköveteljük másoktól, jöjjenek eszméinkhez, de ha mindenki keresi Krisztus szelídségét és alázatosságát, akkor övék lesz Krisztus gondolkozásmódja! Ott létrejön a lélek egysége!
    Ösztönzöm azokat, akik jogot támasztanak az igazságban való hitre, járjanak egységben testvéreikkel! Ne adjanak a világnak okot, hogy azt mondják, szélsőségesek vagyunk, nem vagyunk egységesek, az egyik ezt, a másik mást tanít. Kerüljük a nézeteltérést.
  
  HOGYAN FOGADJUK A BÍRÁLATOT?
  
  Azok, akik elpártoltak a hittől, gyülekezeteinkbe jönnek, hogy eltereljék figyelmünket az Isten által végzett munkáról. Nem engedheted meg, hogy füledet az igazságtól a mesékhez fordítsd! Ne állj meg, hogy megpróbáld megtéríteni azt az egyet, aki szemrehányón szól munkád ellen, de lássa meg, téged Jézus Krisztus Lelke vezet, és Isten angyalai adják ajkadra a szavakat, amelyek elérik az ellenfél szívét! Ha ezek az emberek kitartóan útjukat erőltetik, azok, akik fogékony értelműek a  gyülekezetben, megértik, hogy magasabb színvonalon állsz. Úgy szólj, hogy tudatában legyen, Jézus Krisztus beszél általad!
  
  MAGASZTALD ISTEN SZAVÁT!
  
  Ha az érzelmek felkeltésére törekszünk, meglesz minden, amit akarunk, sőt több, mint amit irányítani tudunk. Bátran és világosan "hirdesd az Igét"! Nem feladatunk az érzelmek felkeltése! Egyedül Isten Szentlelke tud teremteni egészséges lelkesedést. Engedd Istent munkálkodni és engedd, hogy az emberi közvetítők előtte járjanak halkan, figyelve, várva, imádkozva, Jézusra tekintve minden pillanatban, a Lélektől vezetve és ellenőrizve, ami világosság és élet.
     Isten megbízható szavával kell elmennünk a népekhez, és amikor ők ezt az Igét elfogadják, a Szentlélek eljön, sőt mindig eljön, mint ahogy állítottam korábban, oly módon, hogy rábízza magát az emberek döntésére. Beszédünkben, énekünkben és minden lelki gyakorlatunkban ki kell nyilvánítanunk azt a nyugalmat, méltóságot és istenfélelmet, mely Isten minden igaz gyermekére hatással van!
    Az Ige, és ne az érzelem és bizalom által akarjuk befolyásolni az embereket, hogy az igazságnak engedelmeskedjenek! Isten Igéjének alapján biztonsággal élhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...