2013. március 28., csütörtök

A maradék életstílusa és tevékenysége.




A SZOLGÁLAT ÉS ÖNFELÁLDOZÁS LELKE
  
  Sokáig várt Isten a szolgálat lelkére, hogy birtokba vehesse az egész gyülekezetet, s mindenki képessége szerint dolgozzon néki. Ha Isten egyházának tagjai elvégeznék kijelölt munkájukat az ínséget szenvedő bel- és külterületeken, az evangéliumi megbízás teljesítésével az egész világ hamar figyelmeztetve lenne és az Úr Jézus visszatérne e földre hatalommal és nagy dicsőséggel.
    Mindenütt megvan a hajlam arra, hogy a szervezetek munkáját egyéni törekvésekkel pótolják. Az emberi bölcsesség hajlik az egyesítésre, a központosításra, nagy gyülekezetek és intézmények építésére. Sokan elhagyják az intézmények és szervezetek jótékonysági munkáját; mentegetve magukat a világgal való kapcsolatuk miatt; szívük meghidegül, önmagukkal vannak elfoglalva, és érdektelenekké válnak. Az Isten és ember iránti szeretet kihal a lélekből.
  Krisztus megparancsolta követőinek az egyéni munkát, a munkát, amit nem lehet megbízásból végezni. A betegek és szegények szolgálatát, az elveszetteknek az evangélium közlését nem kell bizottságokra vagy jótékonysági szervezetekre hagyni. Egyéni felelősség, egyéni fáradozás, személyes feláldozás az evangélium kívánalma. ... MH 147 (1905).
  
  "KERESKEDJETEK, MÍG MEGJÖVÖK"
  
  Krisztus mondja: "kereskedjetek, míg megjövök" [Lk 19:13]. Lehet, hogy néhány év múlva életünk története lezárul, de addig "kereskednünk" kell. .
    Krisztus azt akarja, hogy mindenki önmagát nevelve csendesen elmélkedjen az Ő második megjelenéséről. Naponta kell kutatnunk Isten Szavát, de a jelen kötelességeit se hanyagoljuk el!
  Krisztus kijelenti, hogy amikor eljön, várakozó népe közül néhányan üzletkötéssel lesznek elfoglalva. Egyesek bevetik a földet, mások aratnak és begyűjtik a termést, megint mások megőrlik a lisztet. Az nem
  
  Isten akarata, hogy választottai felhagyjanak az élet kötelességével és felelősségével, s vallásos ábrándozásban élvén, haszontalan elmélkedésre adják magukat.
    Ragadj meg minden tőled telhető jó munkát ez életben!
  
  MINDEGYIK NAP AZ UTOLSÓ LEHET
  
  Vigyáznunk, dolgoznunk és imádkoznunk kell, mintha ez lenne az utolsó nap, mely adatott nekünk.
     Egyetlen biztonságunk a mindennapi munkánk végzése, ahogy az adódik, dolgozva, vigyázva, várva, minden pillanatban bízva az Ő erejében, aki meghalt és ismét él, és élni fog örökké.
    Minden reggel szenteld magad és gyermekeidet az napra Istennek! Ne tervezz hónapokra vagy évekre, az nem a tied! Csak egy rövid napot kaptál. Mintha az az utolsó lenne e földön, úgy dolgozz ez idő alatt a Mesterért. Vidd Isten elé minden tervedet, hogy az aszerint legyen végrehajtva vagy elhagyva, amint azt gondviselése mutatja.
  
  A SZOMBAT LELKIISMERETES MEGTARTÁSA
  
  Mennyei Atyánk a szombat megtartása által kívánja megőrizni az emberek között ismeretét. Azt szeretné, hogy a szombat értelmüket az igaz és élő Istenre irányítsa és ismerete által életünk és békességünk legyen.
    Egész héten legyen emlékezetünkben a szombat és tegyünk előkészületeket annak törvény szerinti megtartására! A szombatot ne csupán törvényes előírásként tartsuk meg! Meg kell értenünk annak az élet minden cselekményére kiható lelki vonatkozásait!...
  Ha ily módon emlékezünk meg a szombatról, akkor az ideig való nem csorbíthatja a lelkieket. A hat munkanapra tartozó kötelességet ne hagyjuk szombatra! 
    Az életszükségleteket ki kell elégíteni, a beteget kezelni kell, a szűkölködőt el kell látni. Nem fogják bűntelennek tartani azt, aki megtagadja, hogy könnyítsen a szenvedőn szombatnapon. Isten szent pihenőnapja az emberért rendeltetett, az irgalmasság cselekedetei tökéletes összhangban vannak ezzel a szándékkal. Isten nem kívánja, hogy teremtményei akár csak egy órát is szenvedjenek olyan fájdalom miatt, amit szombaton vagy bármely más napon enyhíteni lehet.
  
  HŰSÉG A TIZEDBEN
  
  A tized szent, Isten azt a maga számára tartotta fenn. Az Ő tárházába kell behozni, hogy fenntartsa az evangélium munkásait... Olvasd gondosan Malakiás 3. fejezetét, hogy ott mit mond Isten a tizedről
    Az Újtestamentom nem rendeli el újra a tized törvényét, amint nem teszi azt a szombattal sem; mindezek érvényességét magáévá teszi és azok mély lelki fontossága meg van magyarázva
     Az Úr most felhívja minden helyen a h. n . adventistákat, szenteljék magukat néki, és körülményeiknek megfelelően a tőlük telhető legjobbat tegyék munkája támogatására. Azt kívánja tőlük, hogy bőkezű adományukkal és áldozatukkal kinyilvánítsák áldása és kegyelme iránti hálájukat.
    A halódó jótékonyság szegényes helyettese az élő jóindulatnak
    Amint az idő végéhez közeledünk, a szükség folyamatosan fokozódik.
    Megpróbáltatásért vagyunk e világba helyezve, mely meghatározza a jövendő életre való alkalmasságunkat. Nem juthat a mennybe, akinek jellemét az önzés piszkos foltja szennyezte be. ezért Isten itt, a ránk bízott földi javak által vizsgál meg bennünket, mert ezek általunk való  használata megmutatja, vajon ránk lehet-e bízni az örökkévaló gazdagságot. -
  
  ÚJ INTÉZMÉNYEK ALAPÍTÁSA
  
  Némelyek mondhatják: "Ha az Úr hamarosan eljön, miért kell iskolákat, szanatóriumokat és élelmiszergyárakat alapítani? Miért kell ott ifjainknak szakmát tanulni?"
  Az Úr szándéka, hogy a nekünk adott talentumokat állandóan tökéletesítsük. Ezt csak azok használatával érjük el. Krisztus közeli jövetelének ismerete ne vezessen restségre, hanem a tőlünk telhetők megtételére késztessen az emberiség áldására és hasznára.
    Egész világra kiterjedő munkát kell, végezzünk és senki se jusson arra a következtetésre, mivel a vég közel van, szükségtelen különböző intézmények építésére erőfeszítéseket tennünk, amint az ügy megkívánja... Amikor az Úr majd megparancsolja, hogy ne tegyünk további erőfeszítést gyülekezetek építésére, iskolák, szanatóriumok és kiadói intézmények alapítására, akkor eljön az az idő, amikor összetehetjük kezünket és engedhetjük, hogy az Úr befejezze művét. De ez most az az alkalom, amikor megmutathatjuk Isten iránti szándékunkat és az emberiség iránti szeretetünket.
  
  EGÉSZSÉGÜGYI MISSZIÓMUNKA
  
  Amikor a vallási erőszak felforgatja nemzetünk szabadságát, azok, akik a lelkiismeret szabadságáért kiállnak, kedvezőtlen helyzetbe kerülnek. Saját érdekükben, amíg lehetőségük van, képezzék magukat a betegségek, azok okainak, megelőzésének és gyógyításának tekintetében. És akik ezt teszik, a munka mezejét bárhol megtalálják. Ott szenvedő egyéneket találnak, olyanokat, akiknek szükségük van segítségre, nemcsak a saját hitünkön lévők között, hanem nagyszámban azok között, akik nem ismerik az igazságot.
     Azt kívánom mondani néked: lelkészi vonalon hamarosan nem lehet munkát végezni, hanem csak egészségügyi vonalon.
  
  ISTEN NÉPE ÉRTÉKELI EGÉSZSÉGÉT
  
  Az egészségügyi reform, amit láttam, a harmadik angyali üzenet része és azzal éppoly szoros kapcsolatban van, mint a kar és a kéz az ember testével.
    A teát, kávét, dohányt és alkoholt bűnös élvezetként kell bemutatnunk. Ugyanezen az alapon nem helyezhetünk húst, tojást, vajat, sajtot és effajta cikkeket asztalunkra. Ezeket nem kell munkánk lényegeként előtérbe helyeznünk! Az előbbieket - a teát, kávét, dohányt, sört, bort és minden szeszesitalt - nem mérsékelten kell fogyasztani, hanem el kell hagyni.
    Az igazi mértékletesség erre tanít: tartózkodjunk minden károstól és használjuk józanul azt, ami egészséges!
   Tiszta levegő, napfény, mértékletesség, pihenés, mozgás, megfelelő étkezés, a víz használata, az isteni erőben való bizalom, ez az igazi orvosság.
    Bármivel is károsodik az egészség, az nem csak a fizikai erőt csökkenti, hanem a szellemi és erkölcsi erőket is gyengíti. Bármely egészségtelen szokás elnézése nehezebbé teszi az egyén részére a jó és a rossz közötti különbségtételt és ezért sokkal nehezebb ellenállnia a gonosznak.
  
  VISSZA AZ EREDETI ÉTRENDHEZ!
  
  Isten megpróbál lépésről lépésre visszavezetni eredeti szándékához, hogy az ember a föld természetes termékeiből éljen. Azok, akik várják az Úr visszajövetelét, a hús evését végül mellőzni fogják; a hús nem alkotja étkezésük részét. Ezt a célt állandóan tartsuk szem előtt, állhatatosan törekedjünk erre!
    Nagyobb reformok láthatók azok között, akik állítják, hogy ők Krisztus közeli visszajövetelét várják. Népünk között egészségügyi reformot kell végeznünk, olyan munkát, amelyet eddig nem tettünk. Vannak, akiket figyelmeztetni kell a hús evés veszélyére, akik még mindig eszik az állatok húsát, így veszélyeztetik fizikai, szellemi és lelki egészségüket. Sokan, akik most csak félig tértek meg, a hús evés kérdésében eltávoznak Isten népétől, és nem járnak többé velük. -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...