2012. október 5., péntek

Történt egyszer,hogy valahol imádkozott és amikor befejezte,így szólt  hozzá az egyik tanítványa:"Uram ,taníts minket imádkozni"!Lukács 11,1


Imádkozni azt jelenti Istennel beszélni.ehhez nem kell tehetség.Minden ember tud imádkozni,ha akar,még egy kis gyermek is.Ha egy ember tudatára ébred a bűneinek,akkor komoly imádságban megvallja a benne lévő gonoszt,hogy bocsánatot nyerjen.Aki bocsánatot kapott bűneire,az szívből hálát adhat érte Istenek.
Miért kell akkor mégis kérni."Uram taníts minket imádkozni"!?Mert az imádság nem csak kívánságok elmondása,nemcsak segélykiáltás vagy hálaadás és köszönet,hanem állapot,a fölfelé figyelés,várakozás,és hallgatás állapota.Az imádkozás aktív közösséget jelent istennel,és az ilyen közösség alakítja és fejleszti bensőnket:aki sokat imádkozik ,az jobban megismeri Istent.
Ezt látjuk az Úr Jézusnál,amikor Ő a földön volt.Imaélete nem maradt rejtve tanítványai előtt,innen a kérésük.Milyen sokszor hallották Őt imádkozni - hálát adni éhes emberek megelégítésekor étkezéseik előtt,munka előtt és után.De nyilván az volt rájuk a legnagyobb hatással,amikor visszavonult ,hogy egyedül legyen Istenével.Milyen szoros függőséget fejezett ez ki? Egész élete imádság volt.
Önként vállalta ,hogy Isten hű,alárendelt szolgája legyen aki minden reggel engedi,hogy Isten megnyissa fülét (Ézsaiás 50,4-59 ) Minden reggel csöndben várt arra,hogy miként akarja Őt isten aznap vezetni.Igen meg kell tanulnunk imádkozni!Az isten előtti csend igen fontos hajszolt és nyugtalan korunkban.Az Úr Jézus meg tud és meg akar minket tanítani erre az ő példája által.A Biblia elénk tárja ezt a csodálatos tanítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...