2012. október 15., hétfő

A nép amely sötétségben lakott,nagy világosságot látott,és akik a halál földjén és árnyékában laktak,azoknak világosság támadt.Máté 4,6.



1963.október 24.én egy tragikus bányász szerencsétlenség folytán szomorú hírnévre tett szert Legende,a kis alsó-szászországi helység.Néhány perc alatt 500 000 köbméter víz és iszap árasztotta el az ottani ércbánya több ,mint 100 méter mélyen fekvő tárnáját.50 bányász rekedt lent.A szakemberek kiszámították ,hogy 79m mélyen egy levegőzárványnak kellett létrejönnie,ezért lefúrtak a földbe eddig a mélységig.Valóban sikerűlt élve a felszínre hozni tizenegy munkást.
A mentőakció rendkívül drámai módon zajlott le.34 ember a föld felszíne alatt körűlbelül 60 méterrel egy meddőréteg üregébe menekült.Elgyötörten és dideregve ültek a hideg és nedves sötétségben,és vártak.A lent rekedtek közül 13-n megpróbáltak a saját szakállukra utat törni felfelé.Egy falon keresztűl azonban víztömegek zúdultak-senki sem élte túl a próbálkozást.Halálsikolyuk behallatszott az üregbe,és a várakozók megrendűlt borzalommal hallgatták.
Fent tovább dolgozott a fúrócsoport.Tíz nap múlva gyönge kopogás vált hallhatóvá a csöveken át:még voltak életben maradottak.Végül a fúró áttörte a börtön mennyezetét.Egy bátor embert leengedtek egy mentőharangban a bizonytalan sötétségbe.Sikerült neki a még életben levőket biztonságba helyeznie.
Vajon gondolt-e a megmentettek közül valaki Jézus Krisztusra ?A hasonlóság kézenfekvő:Krisztus is leszállt a menny dicsőségéből a földre,a bűn átka alatt szenvedő emberiséghez,hogy elveszett embereket megmentsen az örök kárhozattól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...