2012. október 4., csütörtök

És tegye Áron mind a két kezét az élő baknak fejére, és vallja meg felette Izráel fiainak minden hamisságát és minden vétkét, mindenféle bűneit: és rakja azokat a baknak fejére, azután küldje el az arravaló emberrel a pusztába,
 
 
Mindenki tudja,mit értünk a két bűnbak"-n.Ha az életünkben félre sikerült valami ,akkor keresünk valakit,akit hibáztathatunk hogy magunk megússzuk a dolgot.Ilyenkor legtöbbször nem ragaszkodunk túlságosan az igazsághoz.Fő ,hogy saját lakkunk meg ne karcolódjék-azaz tekintélyünkön ne essék csorba.
Nem mindenki tudja,hogy a "bűnbak"fogalma a mai Igénkből származik.mint ahogy nyelvünk sok kifejezése abból az időből való,amikor az emberek még jól ismerték a Bibliát.Ellentétben azonban azzal a könnyedséggel,amellyel mi a bűnbakról gyakran beszélünk,Isten nagyon komolyan beszél erről.
Az ún.ószövetségbeli nagy engesztelési ünnepen a nép minden igazságtalanságát és minden bűnét és minden vétkes hitszegését meg kellett ,hogy vallja a bak feje fölött Áron főpapnak,aki jelképesen mindezt ráhelyezte a bakra .Semmit sem volt szabad kihagyni,mindent a nevén kellett nevezni.isten nem mentségeket,hanem bűnvallomást akart hallani.
Világosan fogalmazva: aki ma bűneinek bocsánatát keresi ,Jézus Krisztus,az igazi bűnáldozat által,annak a Őbéli vetett hittel meg kell vallania bűneit.
A nagy engesztelési ünnepen már előzőleg levágtak egy bűnáldozatot,amelynek vérét engesztelésül a szentélybe vitték.Így Krisztus is már régen engesztelést végzett az Ő vére által,azaz kielégítette Isten igényeit.De bocsánatot csak az kap ,aki megvallja bűneit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...