2014. június 10., kedd

Elsietett, éretlen házasságok-

 A gyermekkori vonzalmak veszélyei. - Nem ajánlatos korán házasságot kötni. Olyan fontos és következményeiben messze ható kötelékbe, mint a házasság, nem szabad elhamarkodva, kellő felkészülés nélkül, a szellemi és testi képességek kifejlődése előtt lépni.
  Sok fiú és lány kiforratlan szerelemmel, éretlen ítélőképességgel, nemes, emelkedett érzések nélkül köt házasságot, kimondja a házassági fogadalmat, amelyben fiatalos szenvedély uralja őket...
  A gyermekkorban kialakított vonzalom gyakran nyomorúságos kapcsolatot vagy szégyenletes válást eredményezett. A szülők beleegyezése nélkül létrehozott korai kapcsolat ritkán bizonyult boldognak. A fiatalos érzelmeket féken kell tartani mindaddig, amíg elérkezik az idő, amikor a megfelelő kor és tapasztalat tiszteletreméltóvá és biztonságossá teszi azt számukra. Azok, akik nem tartják féken magukat, a boldogtalan lét veszélyébe rohannak.
  A húsz éven aluli ifjú még nem tudja éretten megítélni, alkalmas-e a hozzá hasonló fiatal személy arra, hogy házastársa legyen. Amikor ítélőképességük érettebb lett, tudatára ébrednek, egymáshoz vannak kötve egy életre, így lehet, azzal egyáltalán nem számoltak, hogy boldoggá tegyék egymást. Ekkor ahelyett, hogy sorsukért a legjobbat tennék, kölcsönösen vádaskodnak, a szakadék egyre nő, míg végül közömbössé válnak és elhanyagolják egymást. Az "otthon" szó többé nem szent számukra. A család légkörét megmérgezi a szeretetlen szó és a keserű szemrehányás.
  A ma létező gonoszság nagy számát az éretlen házasságok idézik elő. Sem a testi egészséget, sem a szellemi életerőt nem mozdítja elő a túl fiatal korban kötött házasság. E témában általában nagyon kevés bölcsességet tanúsítanak. Sok fiatal érzelmi fellángolásában cselekszik. Ezt a lépést - amely komolyan befolyásolja őket a jóra vagy a rosszra, hogy az életen át tartó áldás vagy átok legyen -, gyakran elsietik érzelmi fellángolásuk hatása alatt. Sokan nem hallgatnak a keresztény szempont érvelésére és oktatására.
  Sátán állandóan azon tevékenykedik, hogy a tapasztalatlan ifjakat házasságba hajszolja. De minél kevésbé örülünk a most így kötött házasságnak, annál jobb.
  Az elhamarkodott házasságok következtében még Isten állítólagos népe között is különélések, válások és komoly zavarok vannak a gyülekezetben.
  Micsoda nagy a különbség Izsák és korunk ifjúságának magatartása között, a magukat keresztényeknek vallókat is beleértve! A fiatalok nagyon sokszor úgy érzik, hogy érzelmi ügyeik csak rájuk tartoznak, és ebbe sem Istennek, sem szüleiknek nincs beleszólásuk. Úgy gondolják, hogy gyerekfejjel is tudnak szüleik segítsége nélkül választani. A házasságban eltöltött néhány év rendszerint elég ahhoz, hogy megmutassa tévedésüket, de gyakran túl késő megakadályozni a káros következményeket. A bölcsesség és az önuralom hiánya, ami az elhamarkodott döntéshez vezetett, addig súlyosbítja a bajt, amíg a házas viszony keserves igává lesz. Sokan így rombolták szét ebben az életben levő boldogságukat, és az eljövendő életbe vetett reményüket.   Isten leendő munkásai bonyolult helyzetben. - Fiatal emberek elfogadták az igazságot és egy ideig szépen haladtak, de Sátán hálót vont körülöttük oktalan kapcsolatokkal és szánalmas házasságokkal. Látta, ez a legeredményesebb módja annak, hogy őket elcsábítsa a szentség útjáról.
  Megmutatták nekem, hogy a mai ifjak nem érzik igazán az őket fenyegető nagy veszélyt. Isten sok ifjút elfogadna munkásának műve különböző ágában, de Sátán közbelép és úgy beleszövi őket hálójába, hogy elidegenednek Istentől és elgyengülnek az Úr munkájában. Sátán agyafúrt és kitartó munkás. Tudja, hogyan ragadja el a könnyelműeket. Riasztó tény, hogy csak kevesen képesek megmenekülni fortélyaitól. Semmi veszélyt nem látnak és nem védekeznek csalásai ellen. Arra készteti őket, hogy szilárdítsák meg egymás iránti vonzalmukat anélkül, hogy keresnék Istennek és azoknak tanácsát, akiket Ő küldött, hogy figyelmeztessenek, dorgáljanak és tanácsoljanak. Önelégültek, ezért nem akarják elfogadni a korlátozást.
  Tanács egy tizenéves ifjúnak. - A fiatal leányok iránti szerelemről alkotott fiús eszméid miatt senkinek sincs jó véleménye rólad. Azáltal, hogy megengeded elméd elkalandozását, elvonod gondolataidat a tanulástól. Erkölcstelen társaság kialakítására vezetnek; a saját és mások útja romlottá lesz. Ez éppen olyan, amilyennek esetedet bemutatták nekem. És ameddig saját utadat követed, akárki is igyekszik vezetni, befolyásolni vagy visszatartani téged, azzal szemben a legelszántabb ellenállást tanúsítod, mert szíved nincs összhangban az igazsággal és az igazságossággal.
  Korkülönbség. - Lehet, hogy a házastársaknak nincsenek földi javaik, de rendelkezniük kell az egészség sokkal nagyobb áldásával. Ne legyen köztük nagy korkülönbség! E szabály elhanyagolása komolyan megronthatja a fiatalabb fél egészségét és a gyermekeket gyakran megfosztja testi és szellemi erejüktől. Idős szüleiktől nem kaphatják meg azt a gondoskodást és társas kapcsolatot, amelyet fiatal életük megkíván és a halál megfoszthatja őket édesapjuktól vagy édesanyjuktól abban az életkorban, amikor a szeretetre és vezetésre a legnagyobb szükségük lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...