2014. június 27., péntek

Az igaz megtérés szükséges

  A vallásosság biztosítja a családi boldogságot. - A család vallásos élete csodálatos hatalom. A férj felesége iránti magatartása és a feleség férje iránti magatartása olyan lehet, hogy az előkészíti a család életét a mennyei családba való belépésre.
  Krisztus szeretetével telt szívek sohasem távolodhatnak el egymástól nagyon messzire. Az igazi vallás szereteten alapul, így a keresztény otthonban a szeretet uralkodik, amely kedves, gyengéd, udvarias szavakban és tettekben jut kifejezésre.
  A hitre szükség van az otthonban. Csak ez képes megakadályozni a súlyos bajokat, amelyek oly gyakran megkeserítik a házasságot. Mély, igaz, önzetlen szeretet csak ott lehet, ahol Krisztus uralkodik. Akkor lélek a lélekkel egyesül és a két élet összhangba olvad össze. Isten angyalai vendégek lesznek ez otthonban és szent őrködésük megszenteli a hálószobát. Az alacsonyrendű érzékiséget száműzik. Gondolataikat felfelé, Istenhez irányítják. Szívük áhítata Istenhez száll fel.
  Minden családban, ahol Krisztus lakozik, gyengéd érdeklődést és szeretetet tanúsítanak egymás iránt, ott nem csak az időnként hízelgő cirógatás, hanem a mély és maradandó szeretet nyilvánul meg.
  
  A kereszténység uralkodó befolyású legyen. - A kereszténységnek irányító befolyással kell lennie a házassági kapcsolatra, de túl gyakori az az eset, hogy az indítékok, melyek ez egységhez vezetnek, nincsenek összhangban a krisztusi elvekkel. Sátán állandóan arra törekszik, hogy erősítse hatalmát Isten népe fölött, rábírván őket alattvalóival való szövetségkötésre; és hogy ezt elérje, szentségtelen szenvedélyeket igyekszik ébreszteni a szívben. De az Úr világosan tanítja népét Igéjében, hogy ne egyesüljenek azokkal, akiknek szívében nem lakozik Isten szeretete.
  
  Tanács egy fiatal házaspárnak. - A házasság életre szóló egyesülés: a Krisztus és egyháza közötti egység jelképe. A férjnek és a feleségnek azt a lelkületet kell kinyilvánítania egymás iránt, amelyet Krisztus nyilvánított ki egyháza iránt. Ha Istent mindenek-felett szeretik, akkor egymást is szeretni fogják az Úrban. Mindig udvariasan kezelik egymást és egy irányba húzzák a kötelet. Kölcsönös önmegtagadásuk és önfeláldozásuk áldás lesz egymás számára...
  Mindkettőtöknek megtérésre van szüksége. Egyikőtök sem fogja fel az Isten iránti engedelmesség jelentőségének igazi eszményét. Tanulmányozzátok e szavakat: "Aki velem nincsen, ellenem van; és aki velem nem gyűjt, tékozol" (Mt 12:30). Őszintén remélem, hogy Istennek mindketten hű gyermekei lesztek, olyan szolgák, akikre felelősséget bízhat. Akkor béke, bizalom és hit tölti be szíveteket. Igen, mindketten boldogok lehettek, szilárd keresztények. Ápoljátok az éles felfogóképességet, hogy megtudjátok, hogyan válasszátok a jót és utasítsátok el a gonoszt! Tanulmányozzátok Istennek Igéjét! Az Úr Jézus azt akarja, hogy üdvözüljetek. Ő csodálatosan megőrzött téged, Testvérem, hogy életed hasznos lehessen. Lehetőleg vígy be minden jó cselekedetet életedbe.
  Ha nem vágyódtok komolyan arra, hogy Isten gyermekei legyetek, nem értitek meg világosan, hogyan segítsetek egymásnak. Legyetek egymáshoz mindig gyengédek és figyelmesek! Hagyjatok fel saját kívánságaitokkal és szándékaitokkal, hogy egymást boldoggá tegyétek! Napról napra előre haladhattok az önismeretben. Napról napra jobban megtanulhatjátok, hogyan erősíthetitek jellemetek gyenge pontjait. Az Úr Jézus lesz világosságotok, erőtök és örömötök koronája, mert akaratotokat alárendelitek akaratának...
  Szívetekben szükség van Isten fékező kegyelmére. Ne kívánjátok a kényelem és a tétlenség életét! Mindazok, akik kapcsolatban állnak az Úr munkájával, állandóan őrizkedjenek az önzéstől. Tartsátok tisztán és égve lámpásotokat, akkor nem lesztek közömbösek szavaitokban és cselekedeteitekben. Mindketten boldogok lesztek, ha megpróbáltok örömöt szerezni egymásnak. Tartsátok zárva lelketek ablakait a föld felé és tárjátok ki azokat a menny felé!
  A férfiak és nők magas színvonalat érhetnek el, ha elismerik Krisztust személyes Megváltójuknak. Vigyázzatok, imádkozzatok és rendeljetek alá mindent Istennek! Az a tudat, hogy az örök életetekért
  
  küzdötök, az mindkettőtöket megerősít és megvigasztal. Gondolatban, szóban és cselekedetben legyetek a világ világosságai. Fegyelmezzétek magatokat az Úrban, mert szent feladatokat bízott reátok, amelyeket e fegyelmezés nélkül nem tudtok megfelelően betölteni! Jézusban való hitetek által ne csak saját lelketeket mentsétek meg, hanem másokat is igyekezzetek élőszóval és példátokkal megmenteni. Krisztus legyen példaképetek! Magasztaljátok fel Őt, aki erőt adhat néktek a győzelemre! Irtsátok ki magatokból végleg az önzés gyökerét! Magasztaljátok Istent, mert gyermekei vagytok! Magasztaljátok Megváltótokat és Ő helyet ad nektek országában.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...