2013. április 7., vasárnap

A  ROSTÁLÁS..

AZ EGYHÁZTAGSÁG NEM BIZTOSÍTJA AZ ÜDVÖSSÉGET
  
  Ünnepélyes kijelentést tettem az egyháznak, hogy a gyülekezeti listán szereplő húsz tag közül egy sincs felkészülve, hogy befejezze földi pályafutását, mintha - mint a közönséges bűnösök - valóban Isten és remény nélkül lennének a világban. Azok, akiknek alkalmuk volt hallani és elfogadni az igazságot, és egyesültek a H. N. Adventista Egyházzal, magukat Isten törvénytartó népének nevezvén, mégsem rendelkeznek több életerővel, és szentséggel, mint a névleges egyházak, Isten csapásában részesülnek éppúgy, mint azok az egyházak, amelyek szembehelyezkednek Isten törvényével.
  
  A GABONÁTÓL ELVÁLASZTOTT POLYVA
  
  Az egyházban szakadások lesznek. Két rész alakul ki. A gabona és a konkoly együtt nő az aratásra.
Rostarázás lesz. A polyvát idejében el kell választani a gabonától. A gonoszság megsokasul, amint a szeretet sokakban meghidegül. Ez az az idő, amikor az őszinték megerősödnek. Dátán és Abirám lázadásának története az idők végezetéig ismétlődik. Ki lesz az Úr oldalán? Ki lesz megtévesztve és ki áll a megtévesztők közé? Az Úr hamar eljön. Minden gyülekezetben megtisztító, rostáló folyamatnak kell lennie, mert vannak közöttünk gonosz emberek, akik nem szeretik az igazságot, és nem tisztelik Istent.  A rostálás idejében vagyunk, abban az időben, amikor minden rostálandó meg lesz rostálva. Az Úr nem bocsát meg azoknak, akik tudják az igazságot, de nem szólják, és nem engedelmeskednek parancsolatainak.
  
  AZ ÜLDÖZÉS MEGTISZTÍTJA AZ EGYHÁZAT
  
  A jólét szaporítja a hitvallók tömegét. A nyomorúság kiírtja őket az egyházból.  Nincs messze az az idő, amikor minden lélek próbára lesz téve. A fenevad bélyegét ránk akarják erőszakolni. Azok, akik lépésről lépésre engedtek a világi kívánságoknak és alkalmazkodtak a világi szokásokhoz, inkább engednek az erőnek, minthogy alávessék magukat a kicsúfolásnak, a sértésnek, a fenyegető bebörtönzésnek és a halálnak. Verseny van az Isten és az ember parancsolata között. Ebben az időben az egyházban az arany elválasztódik a salaktól.  Az üldözés hiányában olyan emberek sodródtak közénk, akik józanoknak látszanak és kereszténységük megkérdőjelezhetetlen, de ha üldözés támad, kimaradnak közülünk.  Ha Isten törvényét érvénytelenítik, az egyház tüzes próba által meg lesz rostálva, és a többség - mint ahogy azt most feltételezzük - hitelt ad a csábító lelkeknek és a gonosz tanainak.
  
  A FELSZÍNES HÍVŐK FELADJÁK HITÜKET
  
  Azt a munkát, amit az egyház nem végzett el a béke és a jólét idejében, borzalmas válságban, a legelriasztóbb és tiltott körülmények között kell elvégeznie. A figyelmeztetést, amelyet a világgal való egyezés elhallgattatott vagy visszatartott, a hit ellenségeinek leghevesebb ellenállása közben kell elvégeznie. És ez időben a felszínes, óvatos réteg, akiknek a befolyása állandóan visszatartotta a munka előrehaladását, megtagadja hitét.
  (E. G. White itt nem különbözteti meg a teológiailag konzervatívokat az ő liberális ellenzőitől; őket úgy írja le, mint akik előtérbe helyezik a "világias alkalmazkodást". )
    Ha Sátán látja, hogy az Úr megáldja népét, és előkészíti őket az ő csalásainak megértésére, mesteri hatalommal fog dolgozni; egyrészről fanatizmusba, másrészről rideg szertartásosságba viszi őket, hogy ő gyűjthesse be a lelkeket az aratáskor. Azok, akik kiváltságot, lehetőséget és képességet kaptak az igazság tekintetében, de a munka ellen dolgoznak - amit Isten bevégez -, ki lesznek gyomlálva, mert Isten nem fogadja el azok szolgálatát, akiknek érdeke megosztott. Amint a próba sűrűsödik körülöttünk, láthatóvá lesz sorainkban a különállás és az egység is. Néhányan, akik most készek felvenni a harci fegyvereket, az igazi veszély idején nyilvánvalóvá teszik, hogy nem építettek az erős sziklára. Nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Azok, akiknek nagy világosságuk és drága kiváltságuk volt, de nem tökéletesítették azokat valamilyen ürüggyel, kimaradnak közülünk.
  
  AZ ŐSZINTE BIZONYSÁG ROSTÁLÁST HOZ LÉTRE
  
  Kérdeztem a szemlélt rostálás jelentőségét, s azt hallottam, hogy azt a hű tanúbizonyságnak Laodiceának szóló határozott bizonysága idézte elő. Ez mély benyomást gyakorol majd annak szívére, aki elfogadja s arra indítja majd, hogy célját magasra tűzze ki, s a teljes igazságot hirdesse. Sokan képtelenek lesznek ezt a határozott bizonyságot elviselni. Ezek majd szembeszállnak vele, s ez idézi elő Isten népe között a rostálást.   Lesznek közöttünk, akik Ákánhoz hasonlóan bűnbánatot tartanak, de már túl későn ahhoz, hogy megtartsák magukat...
  Ők nincsenek összhangban az igazsággal. Megvetik az őszinte bizonyságot, amely eléri a szívet, és szívesen elhallgattatnák azokat, akik a feddést szólják.  Az Úr az elmúlt évek őszinte bizonyságainak megújítására hív fel. A lelki élet megújulására hív. Népének lelki erői sokáig merevek voltak, de a látszólagos halálból fel kell támadnia. Ima és a bűn megvallása által utat kell engednünk a Királynak.
  
  AZ IGAZSÁGTALAN BÍRÁLAT LELKEK ELVESZTÉSÉT OKOZZA
  
  Napjainkban is vannak, és folyamatosan lesznek családok, akik egykor örültek az igazságban, de a rágalmak és a hamisságok miatt elvesztették hitüket, amit olyanokról mondtak nékik, akiket szerettek és akikkel kellemesen beszélgettek. Megnyitották szívüket a konkoly vetése előtt, a konkoly felnőtt a gabona között, megerősödött, a gabona termése kevesebb és kevesebb lett, és a drága igazság számukra elvesztette erejét.
  
  HAMIS TANOK NÉMELYEKET ELCSALOGATNAK
  
  Az ún. tudomány és vallás egymással szembe kerül, mert a véges ember nem fogja fel Isten hatalmát és nagyságát. A Szentírás eme szavait mondták nekem: "Sőt ti magatok közül is támadnak férfiak, kik fonák dolgokat beszélnek, hogy a tanítványokat magok után vonják" (ApCsel 20:30). Ez kétségtelenül látható lesz Isten népe között.  Amikor a hamis tanok bevezetése által bekövetkezik a rostálás, a felszínes Biblia olvasók sehol sem vetettek horgonyt, olyanok lesznek, mint az állhatatlan homok. Bármilyen helyzetbe sodródjanak, keserű érzetük nem változik.  Nem nyervén el az igazság szeretetét, az ellenség csapdájába esnek; a hitető lelkekre és a gonosz tanokra figyelnek, és eltérnek az igazságtól.  Az ellenség hamis tanokat fog hozni, olyant mint pl. nincs szentély. Ez egyike ama pontnak, amelyen eltávolodnak a hittől.
  
  A BIZONYSÁGTÉTELEK MEGVETÉSE HITEHAGYÁST EREDMÉNYEZ
  
  Általános dolog: azok a h. n. adventisták, akik Sátán zászlaja alá állnak, először nem hisznek a figyelmeztetésben és a feddésben, amelyeket Isten Lelkének bizonyságtételei tartalmaznak.
     Sátán utolsó csalása Isten lelke bizonyságtételének hatástalanná tétele lesz. "Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul" [Péld 29:18]. Sátán találékonyan fog dolgozni különböző utakon és különböző eszközökön keresztül, hogy Isten maradék népét az igaz bizonyságtételek iránti bizalmában összezavarja.
     Az ellenség mesteri erőfeszítést tett, hogy népünk hitét a bizonyságtételekben megzavarja... Ez Sátán szándéka, és azok, akik előkészítették az utat a nép számára, hogy ne szenteljenek figyelmet Isten Lelke bizonyságtételeinek intelmeire és feddéseire, látni fogják, hogy mindenféle tévelynek áradata életre kel.  Sátánnak terve, hogy Isten népének hitét gyengítse a bizonyságtételekben. Ezt követi hitünk alapvető pontjaiban, pilléreiben, majd a Szentírásban való kételkedés, és ezután a lefelé menetelés a romlásba. Ha a bizonyságtételekben, amelyekben egykor hittek, kételkednek és feladják azokat, Sátán tudja,amegtévesztettek nem állnak meg ennél; megkettőzi erőfeszítéseit, amíg nyílt lázadásra indítja őket, amely gyógyíthatatlanná lesz, és pusztulásban végződik.
  
  SZAKADÁS AZ EGYHÁZ VEZETŐI KÖZÖTT
  
  Sok "csillag", akinek ragyogását megcsodáltuk, eltűnik a sötétben. Férfiak, akiket Ő nagyon tisztelt, e földi történelem zárójeleneteiben példát vesznek a régi Izraelről... A Krisztus tanításaiban lefektetett elvektől való eltávolodás, az emberi elgondolások kimunkálása - felhasználva az Írásokat a cselekmény rossz irányának igazolására Lucifer gonosz működésével - megerősíti az embereket a félreértésben, s az igazság, amely őket meg kellene óvja a téves gyakorlattól, a lélekben léket kap és elfolyik, mint víz a lyukas edényből. Sokan megmutatják, nem egyek Krisztussal, nem haltak meg a világnak, hogy vele élhessenek; és gyakori lesz a felelős állásokat betöltő emberek hitehagyása.
  
  MEGSZENTELETLEN LELKÉSZEK KI LESZNEK GYOMLÁLVA
  
  A nagy vita [a vasárnap-törvények végrehajtása], amely oly közel van, kigyomlálja azokat, akiket nem Isten bízott meg, mert Ő tiszta, igaz, megszentelt papságot akar a késői esőre előkészíteni.
    Sokan állnak majd a szószékeinken kezükben a hamis prófécia fáklyájával, amit sátán pokolik fáklyája gyújtott meg...  Néhányan, akik nem akarnak tovább a bárkában maradni, kimennek közülünk. De nem tudnak falat emelni az igazság megakadályozására; mert az fennmarad végig.
  Papok és orvosok eltávozhatnak a hittől, amint az Ige kinyilatkoztatja, hogy ezt megteszik; és az üzenet kinyilatkoztatása szerint - amit Isten adott szolgáinak - ezt meg is teszik.
  
  ÚGY TŰNIK, MINTHA AZ EGYHÁZ ELESNE
  
  Isten rostája száraz levélként fújja el a tömeget.  A polyvát felhőként viszi el a szél még oly helyről is, ahol csak gazdag gabonamezőt láttunk.  Isten népe hamarosan próbára lesz téve, és többsége - bár most valódinak és igaznak látszik - hamis fémnek bizonyul...
  Amikor Krisztus vallását a többség lenézi, amikor törvényét a többség megveti, akkor buzgalmunk a legmelegebb, bátorságunk és határozottságunk a legrendíthetetlenebb legyen. Amikor a többség elpártol tőlünk, amikor kevés lesz a bajvívó, az igazság és a becsületesség védelmében állva, az Úr harcának megharcolása lesz a próbánk. Abban az időben mások hidegségéből meleget, gyávaságából bátorságot, árulásából hűséget kell gyűjtenünk.
 Úgy tűnik, mintha az egyház elesne, de nem esik el. Megmarad, de a bűnösök Sionból ki lesznek rostálva, a konkoly el lesz választva a drága búzától. Ez borzalmas megpróbáltatás, de meg kell történnie.  Amikor közeledik a vihar, sokan, akik hitet tettek a harmadik angyal üzenete mellett, de az igazság iránti engedelmesség híján nem szentelődtek meg, elhagyják helyüket és az ellenség soraiba lépnek. .
  
  ISTEN HŰSÉGESEI NYILVÁNVALÓKKÁ LESZNEK
  
  Az Úr hűséges szolgái a rostálásban, a próba idejében láthatóvá lesznek. E drága lények, akik nem hajtottak térdet Baálnak, most rejtve vannak. Nékik nem volt ragyogó világosságuk, mely vakító fényben ragyogott volna rájuk. A nyers és nem vonzó külső alatt a valódi keresztény jellem tiszta fényessége rejtőzött. Ha a menny felé nézünk nappal. nem látjuk a csillagokat, pedig ott vannak az égboltra erősítve, de a szem nem érzékeli azokat. Éjjel látjuk eredeti fényüket.
  Az üldözések alkalmával a tanúk dönthetnek Krisztus mellett vagy ellen. Azok, akik együttérzést mutatnak a gonoszul elítélt emberek iránt, akik nem keseredtek meg velük szemben, megmutatják krisztus iránti ragaszkodásukat.  Ha feltámad az ellenségeskedés; ha újra úr lesz a vakbuzgóság és a vallási türelmetlenség; ha lángra lobban az üldözés, a lágymelegek és a képmutatók meginognak, és feladják hitüket. De az igazi keresztény sziklaszilárdan megáll. Hite erősebb, reménysége fényesebb lesz, mint amilyen a jólét napjaiban volt.
  
  ÚJ MEGTÉRTEK FOGLALJÁK EL AZOK HELYÉT, AKIK ELMENNEK
  
  Néhányan ki lettek rostálva és elmaradtak az úton. A gondatlanok, a közömbösek, akik nem csatlakoztak azokhoz, akik a győzelmet és a megváltást nagyra becsülték, és kitartóan imádkoztak és küzdöttek érte, nem nyerik el azt, és a sötétségben lemaradnak. Helyüket azonnal mások foglalják el, akik megragadva az igazságot, sorainkba jönnek.  A megtört sorokat betöltik Krisztusnak oly képviselői, akik a tizenegyedik órában jöttek. Sokan vannak, akikkel Isten lelke küzd. Isten  pusztító ítéletének ideje a kegyelem ideje azoknak, akiknek [most] nincs alkalmuk megismerni mi az igazság. Az Úr szelíden néz rájuk, a kegyelem szíve érinti őket, keze ki van nyújtva megőrzésükre: míg az ajtó be van zárva azok előtt, akik nem lépnek be a sorba. Nagy számban csatlakoznak olyanok, akik ezekben az utolsó napokban hallják először az igazságot. Az Úr seregéből zászló zászló után hullt a porba, század század után csatlakozott az ellenséghez; az ellenség soraiból törzs törzs után egyesült Isten törvénytartó népével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...