2016. január 26., kedd

Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.
Római levél 6,23
 
 
A misszionárius keskeny ösvényen ballag és az egyik útelágazásnál bennszülött férfivel találkozik.Hová megy?-üdvözli a bennszülött indonéz nyelven.Ma szombat van ,Ez nekünk keresztény embereknek ünnepnapunk.Megyek ,hogy a többi testvérrel istentiszteletet tartsunk.-hangzott a felelet.
"A gyülekezeti házat már sokszor láttam"-mondja az idegen "mindig mellette kell elmennem ,ha el akarok jutni az ültetvényemhez"."És miért nem nézett be hozzánk? kérdezte a misszionárius."Őszintén szólva ,engem vonz a kereszténység,de mondja kérem mennyi fizetést kapok ,ha keresztény leszek? 
A misszionáriusnak el kellett titkolnia meglepetését.De azután azt mondta"Nos több mint eleget kap mindenki,aki Jézus Krisztust elfogadja személyes megmentőjének és megváltójának.""Jaj ,mondja meg nekem ,kérem!"az indonéz arca ragyogott a várakozástól."Először is bűnei bocsánatát,amit nem lehet pénzben kifejezni,másodszor biztos lehet abban,ha meghal ,örök élet várja,harmadszor helyet kap a mennyben ,mivel az őn nevét be írják az életkönyvébe,negyedszer békességet kap az Úrban.Többé nem kell félnie szellemektől és álmoktól.Ötödszörre pedig mindaz ,ami nyomasztja önt ,átadhatja imádságban Jézus Krisztusnak ".
A gyülekezeti ház előtt állnak.Menjünk be,mondja a misszionárius."Bocsásson meg ,kérem dolgom van talán......majd máskor.Az indonéz férfi szemlátomást csalódott volt.A honorárium ,nem volt neki elég nagy.
Nem vagyunk -e mi is így bár keresztényeknek tartjuk magunkat ,de a földi értékek és a vagyon többet ér számunkra mint az örök élet és a vele járó áldások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...