2016. január 27., szerda

És járt Énókh az Istennel, minekutánna Methuséláht nemzette, háromszáz esztendeig; és nemze fiakat és leányokat.
1Mózes 5,22


Nehéz idők voltak azok,amikor Énók élt. Míg egyfelől nagyon figyelemere méltóan fejlődött a gazdaság és a kultúra,másfelől annál ijesztőbb mértékben nőtt a brutalitás,és szaporodtak az erőszakos bűncselekmények .Mindez elképzelhetetlen távol az özönvíz előtt volt.
A lehető legtöbbet kell mindenből kihozni-ilyen gazdasági körülmények között legalábbis a legtöbb ember ezt mondja.Így volt ez akkor is,és így van ez ma is.Énók magatartása más volt.Mintegy az ár ellen úszott,kortársaival szemben:Mert ő Istennel élt!
Valóban ,hol volt akkor Isten,amikor minden ilyen össze vissza ment? A hit ember tudta,hogy Isten ettől függetlenül ott van.Ő semmit sem enged ki a kezéből.Így kapcsolatban volt vele,és bizonyos lehetett áldása felől.A világ nem lett ezáltal jobbá. Az emberek csak még gonoszabbak lettek.
Ilyen helyzetből föl kell-e adnunk mindent?Nem!! Énók sem ezt tette.Talán előfordult már,hogy te is csodálkoztál azon, hogy milyen bizalommal néznek hívő keresztények a jövőbe,Ezt az Istennel való kapcsolat teszi lehetővé.Isten megjutalmazza az övéi bizalmát többek között azzal is,hogy közli velük szándékait.
Ez pontosan így volt Énóknál ,aki rendkívüli kijelentéseket kapott az elkövetkező ítéletről.Erről az Újszövetségben olvashatunk (Júdás 14.-15)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...