2015. november 30., hétfő

Gondolatok János evangéliumához

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem.
Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.
János 14,1-2 
A tanítványokat zavarodottá és elkeseredetté tette az,amit az Úr Jézus az imént mondott nekik.Féltek.Az Úr azonban mindig kész arra ,hogy megvigasztalja az övéit,és elvegye szívükből a félelmet: itt is halljuk,amint a jóleső ,bátorító szavakat intézi a tanítványokhoz.
Ha most el is kell hagynia őket.Ő azért továbbra is ugyanaz marad,aki akkor volt ,amikor közöttük tartózkodott és velük élt .Mostantól kezdve azonban neki a hit tárgyává kell válnia a tanítványok számára ,ezért mondja nekik,Higgyetek Istenben és higgyetek Én bennem ! Kapcsolatba hozza őket az Atyai házzal és közben jár értük,Ő odamegy ,hogy helyet készítsen nekik.
Micsoda bizonyítéka ez a megváltottak számára ,hogy tudják Ő maga készítette el jövendő lakhelyüket ! Ő megtette ezt,amikor a kereszten végzett  engesztelő művének befejezése után Ő maga belépett a mennybe ,és megnyitotta az utat mindazok előtt,akik hisznek Ő benne.
Folyt köv :

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...