2015. szeptember 18., péntek

a Bíró az ajtó előtt áll.

Ne sóhajtozzatok egymás ellen, atyámfiai, hogy el ne ítéltessetek: ímé a Bíró az ajtó előtt áll.
Jakab 5,9
 
R.Wilson ,az Amerikai evangélistát egy lakalommal a város egyik szállodájába hívták beszélgetésre valakihez,akit nem ismert.Amikor belépett,egy 80 év körüli idős úr fogadta,aki valamikor bíró volt,és köztiszteletben álló személyiség. Az öregúr elmondta látogatójának,hogy ő már sok ember fölött mondta ki a bíróság ítéletét ,de most (fehér hajára mutatott) ő maga kapott meghívást ,hogy nemsokára megjelenjék egy másik magasabb Bíró előtt.Ő ugyan mindig azt hitte ,hogy állandóan tisztességesen  és becsületesen élt,és mindig teljesítette kötelességét ,utóbbi időben mégis nyugtalanítja az a gondolat ,hogy az isteni Bíró előtt tettei nem lesznek elegendőek arra,hogy felmentést kapjon. Eszébe jutott elmúlt életének néhány dolga ,amelyek mégsem voltak helyesek.Most azt akarta megtudni,R.Wilsontól,hogyan állhatna meg a legfelsőbb Bíró előtt,és mit kellene tennie ,hogy szívében békességgel és nyugalommal ,gondolhasson erre a találkozásra.
R. Wilson örömmel hallgatta ezt a vallomást.Itt már nem kellett sok kérdést föltennie.Elővette Bibliáját és figyelmes hallgatónak felolvasta a Róma levélből a 3;4;5 fejezetet.itt meg van írva ,hogy Krisztus ,mikor még bűnösök voltunk ,meghalt értünk.Az öregúr előtt most világossá vált ,hogy ebben mutatta meg Isten az Ő szeretetét a bűnösök iránt,és hogy Isten Krisztus helyettes halála alapján fogja őt felmenteni és megigazítani. Az öreg bíró egészen meghatódott:"Most már mindent értek,én bűnös vagyok ,de Jézus Krisztus elhordozta helyettem a büntetést,és így én szabadon elmehetek!-Igen "Aki hisz Őbenne (Isten Fiában ) az nem jut az ítéletre"(János 3,18)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...