2014. április 17., csütörtök

Az eredményes keresztény bizonyságtevő

 A legjobb misszionáriusok a keresztény otthonokból kerülnek ki. - A Mester követei a külmisszió munkára a legjobban abban a keresztényi otthonban készülnek fel, ahol Istent félik, ahol Őt szeretik, ahol az Urat imádják, ahol a hűség második természetükké vált. Ahol nem tűrik el az otthoni kötelességek iránti kapkodó, gondatlan figyelmetlenséget, ahol az Istennel való csendes közösségre úgy tekintenek, mint ami lényeges a naponkénti kötelességek hűséges teljesítésében.
  Otthoni kötelességeinket azzal a tudattal kellene teljesítenünk, hogyha helyes lelkülettel végezzük, oly tapasztalatokban részesítenek, melyek a Krisztusért való legmaradandóbb és legfontosabb munkára képesítenek bennünket. Ó! mi mindent megtehetne az élő hitű keresztény azáltal, hogy mindennapi kötelességét hűségesen végzi, és türelemmel hordozza a keresztet, nem hanyagolva el semmilyen munkát, mégha azok kellemetlen érzetet is keltenek.
  Munkánkat Krisztusért a családdal az otthonban kell elkezdenünk... Nincs ennél fontosabb misszióterület...
  Többen szégyenletes módon elhanyagolják az otthoni területet. Elérkezett az idő, hogy bemutassuk az isteni segélyforrásokat és gyógyító módszereket, amelyek segítségével helyreigazíthatjuk a helytelen állapotokat.
  A legnagyobb kötelesség az, mely az ifjúságra hárul otthonukban, hogy szeretetük és igaz érdeklődésük által, áldásul szolgáljanak szüleiknek és testvéreiknek. Itt önmegtagadást és önzetlenséget tanúsíthatnak, amikor másokról gondoskodnak és másokért cselekednek... Mily befolyással lehet a testvér a testvérre! Ha ő igaz, meghatározhatja testvére jellemét. Imája, szelídsége és szeretete sokat tehet az otthonban.
  Akik elnyerték Krisztust, azoknak meg kell mutatniuk otthon,  mily kegyelmes volt hozzájuk. "Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek" (Jn 1:12). Krisztusban tudatos hatalom hatja át az igaz hívőt és ez láthatóvá teszi befolyását egész otthonában. Ez kedvezően hat az otthonban mindannyiuk jellemének tökéletesedésére.   Érv, amelyet a hitetlen nem tud megcáfolni. - A rendezett keresztény otthon hatalmas érv a keresztény vallás valósága mellett - olyan érv, amelyet a hitetlen nem tud megcáfolni.
  Mindenki láthatja, hogy a családban jó légkör munkálkodik - mely befolyásolja a gyermekeket -, és hogy Ábrahám Istene velük van. Ha a hitvalló keresztények otthona helyes vallásos példát mutat, akkor hatalmas befolyást áraszt a jóra. Ők valóban a "világ világossága" lennének.
   A gyermekek terjesszék a Biblia elveinek ismeretét. - A gyermekek, akiket kellően oktattak, akik szeretnek hasznosak lenni és segíteni apjuknak és anyjuknak, a helyes eszméknek és a Biblia elveinek ismeretét kiterjesztik mindenkire, akikkel kapcsolatba kerülnek.
  Amikor otthonunk olyan, amilyennek lennie kell, akkor nem engedjük meg gyermekeinknek, hogy a környezetükben levő szűkölködők iránti tétlenségben és Isten kívánalmaival szembeni közömbösségben nőjenek fel. Mint az Úr örökösei, képesítést nyernek arra, hogy a munkát ott végezzék, ahol élnek. Világosság árad az ilyen otthonból, mely kitárul a tudatlanok kedvéért és őket a minden ismeret forrásához vezeti. Befolyást áraszt, mely erő lesz Isten és igazsága számára.
  Vannak szülők, akiket csak gyermekeiken keresztül lehet elérni.
  A derűs otthon világosság lesz a szomszédok számára. - Több derűs szülőre és több vidám keresztényre van szükség. Túlságosan magunkba zárkózunk. Túl gyakran visszatartjuk barátságos, bátorító szavainkat, vidám mosolyunkat gyermekeinktől, az elnyomottaktól és a csüggedtektől.
  Szülők, a felelősség rajtatok nyugszik, hogy fényhordozók és világosságárasztók legyetek. Fényként ragyogjatok otthonotokban, bevilágítva gyermekeitek ösvényét, amelyen haladniuk kell. Amint ezt teszitek, fényetek a kívülállókra is ragyogni fog.   Minden keresztény otthonból szent fény áradjon szét. A szeretet tettben nyilvánuljon meg. Legyen láthatóvá az otthoni társalgásban, nyilatkozzon meg figyelmes kedvességben, szelíd, önzetlen előzékenységben! Vannak otthonok, ahol gyakorolják ez elveket: otthonok, ahol Istent imádják és a legőszintébb szeretet uralkodik. Ez otthonokból jó illatú tömjénként reggeli és esti ima száll fel Istenhez, akinek áldása, kegyelme reggeli harmatként száll le a könyörgőkre.
 A családi egység eredménye. - A keresztények legfontosabb munkája, hogy egység legyen a családban, majd terjesszék ki munkájukat közeli és távoli szomszédaikra. Azok, akik elnyerték a világosságot, árasszák szét azt tiszta sugarakban. Krisztus szeretetétől áthatott szavuk legyen "élet illata az életre".
  Minél szorosabban munkálkodnak együtt a család tagjai otthon, annál felemelőbb és hasznosabb lesz az a befolyás, amelyet az apa, az anya, a fiúk és a leányok az otthonukon kívül árasztanak.   A jó embereknek többre van szüksége a bölcsességnél. - A család és a gyülekezet boldogsága az otthonok befolyásától függ. Örökkévaló érdekünk ez életbeli kötelességek lelkiismeretes teljesítésétől függ. A világnak nem annyira nagy értelemre, hanem inkább jó emberekre van szüksége, akik áldásul szolgálnak környezetüknek.  Óvakodjatok a hibáktól, amelyek bezárhatják az ajtókat! - Amikor a hit megnyilatkozik otthonunkban, befolyása érezhetővé válik a gyülekezetben és szomszédaink körében. Azonban némelyek, akik keresztényeknek vallják magukat, mégis elmondják családi nehézségeiket szomszédaiknak. Úgy beszélnek sérelmeikről, hogy sajnálatot váltanak ki maguk iránt. Nagy hibát követünk el, amikor bajunkat elmondjuk másoknak, különösen, ha fájdalmaink közül sok a keresztényietlen életünk és fogyatékos jellemünk miatt következett be. Azok, akik elmennek, hogy egyéni sérelmüket kiteregessék mások előtt, jobban teszik, ha otthon maradnak imádkozni, s alárendelik megromlott akaratukat Istennek, a Kősziklára esnek és összetörnek, énüknek meghalnak, hogy Jézus tisztességre méltó edényekké tehesse őket.
  Az udvariasság hiánya, az ingerlékenység pillanata vagy egyetlen nyers, meggondolatlan szó megronthatja hírnevünket és úgy bezárhatja a szívek ajtaját, hogy többé sohasem érhetjük el őket.
    Az otthoni keresztény élet messze világít. - Az az erőfeszítés, hogy otthonunkat azzá tegyük, aminek lennie kellene - a mennyei otthon jelképévé -, előkészít bennünket a nagyobb körben végzendő munkára. A másokkal szembeni gyöngédség által nyert nevelés tesz képessé bennünket arra, hogy megtudjuk, hogyan érjük el a szíveket, melyeknek szükségük van az igaz vallás elveinek megtanulására. A gyülekezetnek szüksége van minden megszerezhető pallérozott szellemi képességre, hogy mindenki és különösen az Úr családjának fiatalabb tagjai gondosan legyenek védelmezve. A családban megélt igazság érezhetővé válik az önzetlen munkában az otthontól távol is. Az, aki otthonában keresztény, az mindenütt ragyogó, fénylő világosság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...