2013. október 29., kedd

TANÁCS EGY EVANGÉLISTÁNAK


Kedves Testvérem!

  Az Úr küldte számodra ezt az üzenetet: Légy kedves a beszédben, gyengéd a cselekedetekben! Vigyázz magadra gondosan, mert hajlamos vagy
  a szigorúságra, uralkodásra és az elhamarkodott beszédre. Az Úr azt mondja néked: Légy éber és imádkozz, nehogy kísértésbe ess! A kemény kifejezések megszomorítják az Urat, a balga szavak ártanak. Azt a megbízást kaptam, hogy szóljak neked: Légy szelíd beszédedben, jól vigyázz szavaidra, kifejezéseid és magatartásod ne legyenek kemények. A Krisztushoz való hasonlatosság jó illata járja át minden szavad és tetted. Ne engedd, hogy szolgálatodat a természetedben rejlő jellemvonások bemocskolják vagy elrontsák. A kísértésben levőkön segíts és erősítsd őket. Ne hagyd, hogy éned elhamarkodott szavaidban kerüljön az előtérbe. Krisztus az életét adta a nyájért, tehát azokért is, akikért te dolgozol. Szavaid
  a lelkeket ne befolyásolják rossz irányba. Isten szolgájában a Krisztushoz való hasonlóság jellemtulajdonságai nyilatkozzanak meg.
  Elhamarkodott, erőszakos szavak nem állnak összhangban azzal a szent szolgálattal, amelyet Krisztus bízott szolgáira. Ha a mindennapi gyakorlatban Krisztusra tekintesz és Tőle tanulsz, akkor jellemed harmonikus, egészséges lesz. Csiszold előadásmódodat és ne szólj elítélő szavakat! Tanulj a nagy Tanítótól! Barátságos, együtt érző szavak oly jók, mint az orvosság, meggyógyítják a kétségbeesett lelkeket. Isten szavának, ha a gyakorlati életbe átültetjük, gyógyító, nyugtató ereje van. A kemény szavak sem neked, sem másoknak nem szolgálnak áldásul soha.
  Testvérem, neked Krisztus szelídségét, türelmét és jóságát kell képviselned. Ezért nyilvános előadásaidban az Ő példája világítson. "A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes." (Jak. 3:17) Vigyázz és imádkozz, hogy le tudd küzdeni a durvaságot, amely esetenként előtör belőled! Ha Krisztus kegyelme lakozik benned, akkor szavaid megszentelődhetnek. Ha testvéreid nem úgy cselekszenek, mint szerinted kellene, akkor ne támadj rájuk szigorúan. Az Urat megszomorítottad időnként kemény szavaiddal.
  Akaratodat az Úr akarata alá kell helyezned. Szükséged van az Úr Jézus segítségére. Csak tiszta, szent szavak hagyják el ajkaidat; mivel az evangélium szolgája vagy, mások követik lelkületedet és példádat. A gyermekekhez légy mindenkor barátságos és szívélyes.
  Elérheted az isteni eszményképet, ha elhatározod, hogy az énedet nem szövöd bele munkádba. Az a tudat, hogy lélekben és munkádban arra törekszel, hogy Jézushoz hasonló légy, erőt, vigasztalást és bátorságot ad majd neked. Kiváltságod, hogy szelíd és szívből alázatos légy; akkor Isten angyalai támogatnak a megújulásért tett erőfeszítéseidben. Krisztus meghalt azért, hogy benned és mindazokban, akik példaképül választják Őt, az Ő élete nyilvánuljon meg. Megváltód erejével az Ő jellemét mutathatod be, bölcsességgel és erővel munkálkodhatsz, hogy az egyenetlen helyeket egyenessé tedd (lásd: Ésa. 40:4).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...