2013. augusztus 12., hétfő

AZ IRATTERJESZTÉS - KÉPZÉS A SZOLGÁLATRA

"Fiatal emberek az iratterjesztés által készülhetnek legjobban elő a prédikátori hivatásra. Menjenek kis- és nagyvárosokba és terjesszék a korunknak szóló igazságot tartalmazó könyveket. Közben alkalmuk lesz az élet Igéjét hirdetni és az igazságnak ilyen módon elhintett magvai kikelnek majd és gyümölcsöt teremnek. Az emberekkel való érintkezés és könyveink bemutatása által olyan tapasztalatokban lehet részük, amelyeket igehirdetés útján nem szerezhetnek meg.
  Ha a fiatalok attól a vágytól késztetve mennek el evangélistának, hogy felebarátaikon segítsenek, akkor fáradozásaik eredménye aratás lesz az Úr számára. Azután kimehetnek a területre misszionáriusnak, hogy a korunknak szóló igazságot hirdessék, és ha kitartóan könyörögnek nagyobb világosságért és a Szentlélek vezetéséért, akkor idejében tudják majd közölni az elfáradtaknak az Úr szavait. Ragadjanak meg minden alkalmat, hogy szeretetszolgálatot végezzenek, és tartsák emlékezetükben, hogy így az Úrtól kapott küldetést teljesítik.
  Aki igazi szolgálatra való alkalmat kíván önmaga számára és teljesen átadja
  
  magát az Úrnak, az a könyvárusítás közben alkalmat talál arra, hogy az eljövendő örök életről beszélhessen az emberekkel. Az így nyert tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek azoknak, akik lelkészi pályára készülnek.
  Csakis Isten Szentlelkének vezetése alatt álló férfiak és nők válhatnak Isten nyájának igazi pásztoraivá. Ha sohasem feledkeznek meg arról, hogy Krisztus kíséretében járnak, akkor a legsúlyosabb kísértések és viszontagságok közepette is szent áhítatot és magasztos örömet éreznek. Munkájuk közben megtanulnak imádkozni. Megtanulják a türelmet, nyájasságot, barátságosságot és szolgálatkészséget. Miközben arra gondolnak, hogy állandó kísérőjük, Krisztus nem hagyhatja jóvá a barátságtalan szavakat és érzelmeket, igazi keresztényi udvariasságot tanúsítanak majd. Szavaik tiszták lesznek. A beszéd adományát olyan szent ajándéknak tekintik, amelyet abból a célból nyertek, hogy Isten magasztos és szent munkájában vegyenek részt általa.
  Az emberi eszköz megtanulja, miképpen kell isteni kísérőtársát - akivel szoros kapcsolatban áll - kinyilatkoztatnia az embereknek. Tisztelettel és félelemmel adóznak majd a láthatatlan Szentnek, mert az Ő szent és tiszta útjain járnak és az Ő igáját hordozzák. Mindazok, akik bizalmukat
  e szent isteni útitársba helyezik, fejlődnek majd és fel lesznek ruházva olyan képességekkel, amelyek segítségével az igazságot szent szépséggel övezhetik." (Testimonies VI., 322. o.)
  Ifjú emberek, igyekezzetek az Urat megismerni és tapasztalni fogjátok, hogy "az Ő eljövetele biztos, mint a hajnal". (Hós. 6:3) Igyekezzetek állandóan a jobbá válásra. Keressetek komolyan szoros közösséget a Megváltóval. Éljetek Krisztusban való hitben. Végezzétek azt a munkát, amelyet Ő végzett. Éljetek, hogy lelkeket mentsetek, akikért Ő az életét adta. Igyekezzetek mindenféleképpen segítségére lenni mindazoknak, akikkel kapcsolatba kerültök. Beszéljetek Testvéretekkel, aki tökéletességre fogja vinni neveléseteket - "parancsra új parancs, szabályra új szabály; itt egy kicsi, ott egy kicsi" (Ésa. 28:10) - lépésről lépésre. Szoros összeköttetés Jézussal, aki önmagát adta oda áldozatul, hogy egy elveszett világot megmentsen, ez Krisztus kedves szolgájává tesz benneteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...