2023. június 3., szombat

Ökológiai megérés, Föld anya , mentsük meg a bolygót ez mind Bibliai üzenet? Meg kell e menteni a bolygót? NEM EZT A BOLYGÓT CSAK ISTEN MENTHETI MEG ÉS MEG IS FOGJA AMIKOR AZ ÍTÉLET UTÁN ÚJRA TEREMTI

 

Ferenc pápa mindenkit arra hív, hogy vegyen részt a Laudato Si' Week globális ünnepségén, és fogadja el az ökológiai megtérésre való felhívást


2023. május 22-én, a Laudato Si' enciklika nyolcadik évfordulóján Ferenc pápa megismételte azt a felhívást, hogy mindenki szentelje ezt a hetet, a Laudato Si' hetet a környezetvédelemnek. A felhívás mindenkit mozgósít, nem csak a katolikusokat, hogy kezeljék a környezeti kihívásokat a pápa klímadokumentumában felvázolt politikáinak megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a Laudato Si' Week egy globális ünnep lesz, amely összehozza az embereket és inspirálja őket az ökológiai megtérésre.

A megtérés, amelyre Ferenc pápa utal, nem a bibliai megtérés, amelyben az ember hit által Istenhez fordul, és a Szentlélek által lelki átalakulást keres, miután őszintén megbánta bűnét. Nem. A Laudato Si' Weeken ünnepelt megtérés egy ökológiai megtérés, amely a környezethez való hozzáállás megváltozására utal. Ez egy olyan átalakulás, amelyben az egyén felkarolja a fenntarthatóságot és a természettel való összekapcsolódást, miközben harmóniában kíván élni minden élőlénnyel.

Így a megtérés, amely a bűnbánatból és az Istenbe vetett hitből fakad, és amely a Jézus Krisztus által biztosított üdvösséghez vezet, egy új tudatossággá változik, amely az energiatakarékossághoz, a megújuló erőforrások használatához, a biológiai sokféleség védelméhez, a pazarlás csökkentéséhez és a természetről való gondoskodáshoz vezet. a környezet. Isten egyik parancsolata sem utasítja a gyülekezetet, hogy részt vegyen ezekben a tevékenységekben. Milyen teljesen más megbízatást kapott, mint amit Krisztus adott nekünk: „És ezt mondta nekik: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül; de aki nem hisz, az elkárhozik.” Márk 16:15–16.

Laudato Si' nemcsak az ökológiai és társadalmi kérdések összekapcsolódását hangsúlyozza, és az éghajlatváltozásra való kollektív válaszadásra szólít fel, hanem Ferenc pápa külön is utal a vasárnapra, mint a pihenés jelentős napjára (Laudato Si' #237). A Laudato Si'-ben Ferenc pápa arra hív bennünket, hogy ünnepeljük és elmélkedjünk vasárnapról. Állítása szerint azzal, hogy a vasárnapot a heti pihenőnapnak tekintjük, és kiszakadunk a fogyasztói szokásokból és a modern élet rohanó ritmusából, segíthetünk az embereknek abban, hogy újra felfedezzék a természettel való kapcsolatukat, és megújuljanak. Ferenc pápa azt tanítja, hogy a vasárnap a „heti pihenés törvényének” része, hogy „felfrissüljünk”.

Nincs ökológiai megtérés, amelyet Isten igéje tanít. Nincs olyan, hogy megbánjuk az ökológiai bűnöket, és a vasárnap biztosan nem ökológiai pihenőnap számunkra. Ferenc pápa klímaenciklikát adott ki, amely ellentmond a Jézus Krisztus által nekünk adott tanoknak és tanításoknak. Laudato Si' teológiai tévedéseit nem engedelmeskedni, hanem cáfolni kell.

Nem fogadhatunk el olyan tanításokat, amelyek ellenkezik Isten szavával, különösen akkor, ha a hangsúly azon van, hogy annyi időt és energiát fordítsunk a környezet miatti aggódásra, amikor a társadalomban nyíltan követnek el valódi halálos bűnöket: erőszak, tömeges lövöldözés, pornográfia, radikális gender-elméletek, háború, számítógépes bűnözés, csalás, kábítószer-túladagolás, bűnök, mentális egészségügyi problémák, embercsempészet, abortusz, terrorizmus és más súlyos bűncselekmények. Világunkat gyorsan nyomon követik a pokolba vezető úton, és Ferenc pápa azt akarja, hogy mindannyian jobban megismerjük a növényeket és az ökoszisztémákat? A gyülekezetnek nem az a küldetése, hogy tagjait tájépítőkké vagy botanikusokká változtassa, hanem az, hogy tanítványok legyenek a lélekmentés küldetésével.

Az ökológiai konverzió elmélete egy olyan ideológia, amely azt tanítja, hogy ha nem vállaljuk a fenntarthatóságot, és nem leszünk a környezet szószólói, akkor ökológiai bűnt követünk el azzal, hogy elpusztítjuk a Földanyát, és szembe kell néznie haragjával a növekvő számú természeti katasztrófán keresztül. Ez az az üzenet, amelyet a Laudato Si' Week során hangsúlyozni fognak. Nem, nem ez a küldetésünk és nem is az üzenetünk. A természeti katasztrófák számának növekedése valójában annak a jele, hogy Jézus hamarosan eljön (Lukács 21:25).

Valódi küldetésünk, hogy Jézus Krisztus örökkévaló evangéliumát (Jel 14:6) hirdessük a Három Angyal üzenetének kontextusában. Ez a mi munkánk. Ez az üdvösség jó híre. Ez a munka magában foglalja e tanítások hirdetését, miközben arra bátorítja az embereket, hogy a Krisztusba vetett hiten keresztül fogadják el Istennel való kapcsolatukat. Isten segítsen, hogy ragaszkodjunk ehhez a hithez. És ha ezt az igaz hitet megértjük, megerősítjük és elemezzük, nem lesz más választásunk, mint szembenézni és határozottan ellenállni a klímaátalakítási hisztéria eretnekségének.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Utolsó napi szombattartók.Avagy akiken Isten pecsétje található.

  Az ószövetségi próféciák világossá teszik, hogy az emberi történelem utolsó napjaiban azok, akik hűek Istenhez, a hetedik nap megfigyelői ...